Vrijheid

5 mei 2018

Vandaag vieren wij onze vrijheid, maar hoe vrij zijn wij eigenlijk nog?

Als we slaven zijn van een loonstrook

Omdat we zonder dat onszelf niet kunnen voorzien in onze primaire levensbehoeften en wij dus ook niet meer zelf mogen kiezen waar we willen wonen omdat datzelfde loonstrookje dus eigenlijk bepaald waar jij wel of geen recht op heb?

Over de zorg en scholing maar even niet te spreken want anders ben ik vandaag nog niet klaar.

Hoe vrij zijn wij nog als onze privacy aan banden worden gelegd en onze stemmen dus niet meer gelden.

Als we dus naar een afgebakend terrein mogen gaan daar waar de tassen gecontroleerd worden op eigen drank (water) en etenswaren omdat je daar op dat terrein flink in de buidel moet tasten om het daar te kopen, als je al een buidel hebt om daar een drankje (water) te kunnen doen. Want hoeveel mensen moeten er nog steeds naar de voedselbank die er op zo’n dag van vandaag dus toch niet naar dit “gratis“ festival kunnen gaan?

Ik heb al wel eens eerder een stukje tekst laten vallen in mijn omgeving op mijn persoonlijke profiel van een bepaald liedje van lang geleden, die ik nog elke dag vind tellen en eigenlijk door de jaren heen steeds mooier vind worden. Vandaag vind ik het een geschikte dag om weer een zin uit die tekst te citeren en te delen met jullie.

“Alleen als je geld hebt is de vrijheid niet duur”

Ik ben nu benieuwd wat betekent vrijheid vandaag de dag nog voor jou, dacht jij gisteren in die 2 minuten ook aan alle anderen mensen op de wereld die nu nog vechten en overlijden omdat er nog steeds teveel oorlog op de wereld is en die dus geen vrijheid hebben? Aan die mensen die geslagen, gepest zijn of whatever omdat ze anders waren? Etc. Want er zijn teveel recente voorbeelden om nu allemaal te noemen, but I know you get my point.

Hoe vrij zijn wij nog anno 2018?

Ik ben erg benieuwd naar jullie reacties. #Bluem

#vrijheid #bevrijding #bevrijdingsfestival #dodenherdenking

Published by: Bluem

Al op zeer jonge leeftijd ben ik begonnen met schrijven van gedichtjes om zo de dingen waar ik mee zat van mij af te zetten. Rond 1989-1990 begon ik naar Hip-Hop en RAP te luisteren en werd ik geïnspireerd door vele grote namen, to many to S/O. Rond 1996 is voor zover ik mijn kan herinneren mijn eerste Engels-talige RAP tot stand gekomen. In dat jaar deed ik ook nog het een en ander met graffiti, maar omdat ik naar een andere stad verhuisde verloor ik contact met mijn crew. Ik bleef nog wel doorschrijven maar van graffiti kwam niet veel meer terecht. In mijn huidige stad leefde Hip-Hop veel meer en ben ik in het Nederlands gaan schrijven en heb ik aan diverse projecten en open-mics meegedaan. Wegens persoonlijke redenen en omstandigheden kreeg ik een 'writersblok' in 2004 en heb ik het rappen eigenlijk gelaten voor wat het was. In 2016 tipte een hele goede vriend van mij al over SpokenWord omdat hij het echt zonde vond dat ik helemaal niets meer met mijn teksten deed. Eind 2017 deed zich een kans voor om daadwerkelijk te starten met SpokenWord via Woordlustig073 en ben ik na jaren weer in decemer jl op het podium gaan staan. En vanaf dat moment ben ik weer echt actief in het schrijven van nieuwe teksten, dit keer ook o.a. Storytelling. Bluem

Tags, , , 1 Comment

One thought on “Vrijheid”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s